Dom > Vijesti > Sadržaj

Od nehrđajućeg čelika sudoper i granit kompozitni sudoper, što je bolje?

Jun 08, 2020

Jedna od najvažnijih funkcija kuhinje je funkcija čišćenja. Prije i poslije obroka postoji mnogo radova pranja. Sudoper se najčešće koristi među mnogim funkcionalnim dijelovima u kuhinji. Može se reći da je sudoper srce kuhinje. Kako odabrati dobar sudoper je vrlo važno za potrošače.  Postoji niz sudoper materijala na tržištu. Najčešći sudoper materijala potrošači idu na tržištu građevinskih materijala su sljedeće dvije vrste: jedna je od nehrđajućeg čelika sudoper, a drugi je granitni kompozitni sudoper. Koji je bolji? Zatim uglavnom analiziramo prednosti i nedostatke ove dvije vrste sudopera, tako da možete birati između njih.

Što je sudoper od nehrđajućeg čelika?

Sudoper od nehrđajućeg čelika izrađen je od nehrđajućeg čelika, obrađen na glavnom tijelu kroz integralno istezanje ili zavarivanje, a zatim se formira nakon površinske obrade.

Prednosti sudopera od nehrđajućeg čelika:

1. Troškovno učinkovita

2. Jednostavan za stil

3. Otporan na udarce i habanje, bez oštećenja očišćenog pribora

4. Kiselina i lužina otporna na oksidaciju, svijetle kao nova

Nedostaci sudopera od nehrđajućeg čelika:

1. Lako izgreban

2. Slaba otpornost na ulje

Što je granitni kompozitni sudoper?

Granitni kompozitni sudoper odnosi se na uporabu kamenih materijala visoke čistoće, pomiješanih s određenom količinom materijala smole prehrambenog razreda (općenito se sastoji od 94% kvarca i 6% smole kao glavne sirovine), pod visokom temperaturom i vakuumskim stanjem, cijelo jednokratno lijevanje kroz visokotehnološki proces formiranja.

Prednosti granitnog kompozitnog sudopera:

1. Zaštita okoliša, sigurnost, netoksični, bez zračenja

2. Visoka tvrdoća i gustoća, dostizanje Mohs tvrdoće 6-7, tako da nije lako biti izgreban, anti-penetracije i anti-ulje, a gusta i ne-porozna struktura čini male kuhinjske bakterije nigdje sakriti

3. Čvrsta krutina, izdržljiva otporna na visoke temperature, otporna na kiseline i lužine, otporna na udarce, lako se čisti

4. Prirodna tekstura, luksuzan i elegantan

Nedostaci granitnog kompozitnog sudopera:

1. Visoka cijena

2. Nije lako obraditi i oblikovati, jer je tvrdoća previsoka, tako da je oblik relativno jednostavan

Dakle, koji je bolji, od nehrđajućeg čelika sudoper ili kvarcni kameni sudoper? U smislu materijala, ako to nije loše, to je, naravno, kvarcni kameni sudoper; ako je proračun ograničen, preporuča se odabrati 304 nehrđajućeg čelika sudoper, što je najisplativiji.

stainless steel sink with accessories