Dom > Vijesti > Sadržaj

Zaštita od novog koronavirusa, počevši s čistim sudoperom

Feb 04, 2020

Više od 30.000 ljudi zaraženo je novim koronavirusom (nazvan 2019-nCoV), koji se počeo širiti iz Wuhana, provincije Hubei, Kina, u prosincu 2019. Na temelju sadašnjih dokaza može se utvrditi da se novi koronavirus može prenijeti od osobe do osobe. Kineski centar za kontrolu i prevenciju bolesti analizirao je

prisutnost kontaktnog prijenosa novog koronavirusa, uključujući izravan i neizravni kontakt. Do sada se novi virus proširio na oko 20 zemalja svijeta, uključujući Sjedinjene Države, Kanadu, Australiju, Britaniju, Njemačku, Južnu Koreju, Japan i tako dalje.

Da bismo spriječili infekciju virusom, trebali bismo početi od sebe. Dobro se zaštititi najveći je doprinos koji možemo učiniti. Prije svega, sjetite se nositi kiruršku masku kad idete vani. Drugo, dobro obavite dezinfekciju kod kuće. Naši pribor za jelo, odjeću, povrće i voće treba sterilizirati. Napokon, moramo često umivati ​​ruke.

Obaviti dobar posao čišćenja neodvojivo je od sudopera. Samo ako sudoper ostane čist, možemo bolje ga očistiti. Stoga je održavanje sudopera čisto i važan dio naših nastojanja da spriječimo virusne infekcije.

Za redovito čišćenje, jednostavno umijte sudoper blagim abrazivnim sredstvom za čišćenje koristeći meku krpu ili spužvu. Brzo ispiranje vodom i obrišite suhom; gotovo je. Nikada ne koristite čeličnu vunu ili oštre deterdžente.