Dom > Vijesti > Sadržaj

Odgovarajuće održavanje kuhinjskog sudopera od nehrđajućeg čelika

Jan 05, 2018


Nakon instalacije kuhinjskog sudopera od nehrđajućeg čelika, pravilno održavanje svakog dana ključni je čimbenik u određivanju koliko dugo će sudoper od nehrđajućeg čelika trajati. Ovaj članak će predstaviti deset ključnih točaka o ispravnom održavanju sudopera od nehrđajućeg čelika, a navedeni su kako slijedi:

1. Čišćenje kuhinjskog sudopera od nehrđajućeg čelika odmah nakon upotrebe, držite je suhom, nemojte ostavljati mrlje na površini sudopera. Budući da voda koja sadrži visoku komponentu željeza uzrokuje hrđu, a voda s visokim mineralnim sastavom može dovesti do bijelog filma.

2. Ako se na dnu sudopera pojavljuju mineralni talozi, talog se može ukloniti razrijeđenim ocatom i zatim se pere vodom.

3. Nemojte dopustiti da tvrdi objekti ili sredstva za hrđavanje dosta dugo stupaju u kontakt s sudoperom.

4. Ne možete ostaviti gumene posude, mokra spužve ili čiste plahte cijelu noć u sudoperu.

5. Imajte na umu da fluoridni proizvodi za kućanstvo, bjelilo, proizvodi za hranu i sredstva za čišćenje koji sadrže srebro, sumpor i klorovodičnu kiselinu mogu biti štetni za kuhinjski sudoper od nehrđajućeg čelika.

6. Imajte na umu da plin koji se oslobađa izbjeljivačem ili kemijskim sredstvima za čišćenje u ormaru kuhinje će korodirati dno od sudopera od nehrđajućeg čelika.

7. Ako je kemijski sastav ili tok željeza u dodiru s umivaonikom, sudoper mora biti odmah ispran.

8. Ne stavljajte blistere, majoneze, senf i sol u sudoper dugo vremena.

9. Ne očistite sudoper s željeznim ili grubim predmetima.

10. Svaka pogrešna ili netočna metoda čišćenja bit će štetna za sudoper.


 

Double Bowl Stainless Steel Standard Kitchen Sink, SS-3221L.jpg