Dom > Vijesti > Sadržaj

Mjere opreza za upotrebu sudopera od nehrđajućeg čelika

Jun 24, 2020

1. U proizvodnji i transportu sudopera od nehrđajućeg čelika, kako bi se osigurao površinski sjaj, proizvođači će upotrijebiti sredstvo protiv hrđe od nehrđajućeg čelika kako bi premazali površinu sudopera, tako da novoinstalirani sudoper ne može izravno oprati povrće i voće u njemu , Nanesite spužvicu ili krpu za čišćenje unutarnjeg zida sudopera. Zatim isperite čistom vodom i osušite ručnikom.

2. Čuvajte sudoper što je moguće sušniji i nije prikladno skladištiti lužnatu kiselu tekućinu duže vrijeme, jer elektrolit u njemu lako nagriza nehrđajući čelik, a elektrolit i metal u njemu također mogu stvarati štetne tvari ljudskom tijelu. Ne dopustite da se kapljice vode lijepe na površinu sudopera, jer čak i ako je čista, prilikom sušenja će ostaviti tragove bojenja.

3. Ako se sudoper ne očisti na vrijeme, a boja postane prljava, možete ga obrisati komadom svježeg limuna ili obrisati krpom razrijeđenom ocatom, a zatim ne zaboravite isprati i osušiti vodom.

4. Sudoper treba pažljivo obrisati spužvom ili ručnikom, izbjegavajući čelične kuglice i čelične četke kako ne biste oštetili površinu od nehrđajućeg čelika. Ako pažljivo promatrate, možete vidjeti da se površina nehrđajućeg čelika povlači u jednom smjeru, tako da biste održali sjaj površine od nehrđajućeg čelika, paralelno obrišite teksturu površine sudopera kako ne biste ogrebali površinu.