Dom > Vijesti > Sadržaj

Kako očistiti sudoper od nehrđajućeg čelika

Jun 18, 2020

Kuhinjski sudoper je nešto što se svakodnevno koristi u svakodnevnom životu. Vjerojatnost odabira sudopera od nehrđajućeg čelika u obiteljskom odabiru vrlo je velika. Svi će svakodnevno oprati povrće, oprati voće, oprati suđe i periti lonce u sudoperu. Nakon upotrebe sudopera Uvijek je prljav. Ako ga želite održavati čistim, čišćenje sudopera je vrlo potrebno. Evo kratkog uvoda o čišćenju sudopera od nehrđajućeg čelika.

Metoda čišćenja sudopera od nehrđajućeg čelika

Materijali potrebni za čišćenje: deterdžent, destilirani bijeli ocat, soda bikarbona, limun ili vapno, krpe, četkice za zube, najlonske spužve.

1.Prvo temeljito isperite sudoper. Sol i kiselina u hrani oštetit će premaz na površini nehrđajućeg čelika, pa ga nakon svakog dana upotrebe morate isprati kako biste spriječili koroziju.

2.Sljedeće nakon što navlažite površinu od nehrđajućeg čelika, pospite soda bikarbona, a zatim svugdje razmažite sodu bikarbonu u pastu, procijedite dno i sve okolo, isperite.

3.Da biste očistili utore u sudoperu i spoj između vrha i radne površine, možete upotrijebiti meku četkicu za zube umočenu u sodu za pečenje kako biste nježno četkali, isprali i ponovno četkali ... dok se ovi detalji ne očiste.

4. Nakon što ste očistili površinu i detalje, stavite sloj papirnog ručnika, natopljen bijelim ocatom u sudoper. Nakon što tako stoji 20 minuta, izvadite papirni ručnik i odbacite ga.

5. Dalje, nakon što je sapunastu vodu natopite najlonskom spužvom, ponovno očistite sudoper, a zatim ga isperite vodom.

6. Nakon limuna ili limete prepolovite ga na odvod i zalijte vodom. Osim čišćenja kanalizacije, ovaj može imati i miris.

7. Za slavinu obrišite je neutralnom i blagom sapunicom. Za one prste i krpe do kojih je teško doći, možete ponovo koristiti četkicu za pomoć. Ako postoje mrlje, krpe možete ukloniti bijelim ocatom.

oval stainless steel sink