Dom > Vijesti > Sadržaj

Važne smjernice za sudoper od nehrđajućeg čelika koji odgovaraju ADA

Jan 14, 2020

Osobe s mobilnošću ili drugim poteškoćama s invaliditetom također imaju pravo na udobno korištenje kuhinjskog sudopera. Oni bi trebali biti u mogućnosti oprati suđe, povrće, voće bez neugodnosti i nelagode. Kad trebate ugraditi sudoper od nehrđajućeg čelika ADA u svoju kuhinju, postoje neke važne smjernice u kojima se možete uputiti.


Iznad svega, osigurajte dovoljno prostora ispred sudopera za invalidska kolica. Prema zahtjevima za uklanjanje ADA, trebalo bi postojati dovoljno prostora u i oko zgrade ili prostora za osobe s invaliditetom za manevriranje. Na primjer, ispred kuhinjskog sudopera od nehrđajućeg čelika ljudi u invalidskim kolicima trebaju prostor od 30 do 48 inča.


Drugo, ispod kuhinjskog sudopera od nehrđajućeg čelika ADA mora postojati razmak koljena visok 27, širok 30 i najmanje dubok 19 inča. Izložene cijevi za toplu vodu treba dobro izolirati da se spriječe opekline.


Osim toga, kuhinjski sudoperi u skladu s ADA trebali bi se instalirati na radnu površinu koja je niža od 34 inča iznad poda. Što se tiče ADA sudopera od nehrđajućeg čelika, dubina bi trebala biti između 5 i 6-1 / 2 inča. A odvodi sudopera trebali bi se nalaziti straga, umjesto na sredini.


I posljednje, ali ne najmanje bitno, područja slavina, odvoda i umivaonika trebaju biti nadohvat ruke, a ne izazivati ​​prekomjerno naprezanje leđa, vrata ili ramena.

ADA compliant stainless steel kitchen sink