Dom > Izložba > Sadržaj

Obloga sudopera od nehrđajućeg čelika

Jun 01, 2020

Postoje različite metode obrade površinske obrade sudopera od nehrđajućeg čelika, koja je bolja? Danas ćemo napraviti jednostavnu analizu

1. Biserna rezanci

Biserna površina se također naziva biserna srebrna površina, mat površina, biserna mat površina i tako dalje. Nastaje obradom površine kemijskim elektrolitom i slična je galvanizaciji. Ovaj postupak obrade površine je jednostavan, tehnički sadržaj je mali, a troškovi proizvodnje niski. Cijena proizvedenih proizvoda je također niska, a visoka kvaliteta i niska cijena široko su pogodovale. Međutim, ova vrsta površine nije otporna na ogrebotine i sklona je ogrebotinama. U teškim slučajevima premaz će se oguliti. Stoga se nove tehnologije i tehnologije tek pojavljuju.

2. Mat površina

Mat ploha naziva se i površina perle. To je velikom brzinom udariti u površinu sudopera sitnim česticama pijeska, tako da je površina sudopera jednoliko oblikovana u male utore koje je teško razlučiti golim okom, što ne samo da poboljšava tvrdoću sudopera. površinu, ali također poboljšava performanse otpornosti na ogrebotine. Princip obrade sličan je oljuštavanju metala. Ova vrsta tretmana je obično sudoper s debljim zidom.

3. Brušeni rezanci

Brušena površina naziva se i površina svile. To je korištenje vrste opreme za izvlačenje žica za višekratno crtanje po površini sudopera. Na njenoj površini stvara finu liniju tragova, a ujedno je i vrlo glatka. Postoji snažan afinitet prema osjećaju za ruku i viziju. Zbog izravnog crtanja na površini sudopera, zahtjevi na ploči također su vrlo visoki. Domaće proizvedene ploče uglavnom ne dosežu ovu razinu, a trenutno se većina općenito četkanih ploča koristi uvezenim.

4. Uređena površina

Utisnuta površina pritisne se pravilnim uzorcima na površinu sudopera ili se izravno preša s reljefnom pločom, a zatim obrađuje bisernom površinskom obradom. Vizualni učinak reljefne površine vrlo je lijep, ali u kuhinji će biti prljav zbog dugotrajnog dima ulja u uzorku.

5. Ogledalo

To je višekratno poliranje površine sudopera kako bi se na površini stvorio efekt sličan ogledalu. Ova vrsta liječenja općenito nije prikladna za uporabu u obiteljskoj kuhinji, a čini se da će biti razvijenija kada se koristi u kupaonici. Međutim, tijekom uporabe lako je oblikovati ogrebotine.